designbubik

Ahol a co-working és a slow life találkozik

   Mi  az a co-working és mennyiben járul hozzá ahhoz,hogy “lassabban éljünk”? Mi az a slow life,mint fogalom egyáltalán?És ezek hogyan kapcsolódnak?

   A minap olvastam egy cikket arról,hogy mennyire fontos lenne megismertetni a munkáltatókkal és megvalósítani a munkahelyeken  a “slow life” ( mozgalom a tartalmas életért, azaz élj lassabban, élvezd a pillanatot! Figyelj a környezetedre! ….) életfilozófiáját. Miért? A legtöbb ember túlterhelt, túlpörgött , egyáltalán nem megfelelőek a munkahelyi körülmények, ezáltal csökken a motivációjuk, fáradékonyabbak lesznek és ami a legrosszabb, mindez komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet. Mennyire igaz! És akkor elgondolkoztam azon,hogy  milyen hatalmas szerep jut az életünkben annak az időnek ,amit a munkahelyünkön töltünk s, hogy mennyi mindent befolyásol az ,ha ott nem érezzük jól magunkat.Ennek persze számos összetevője van: pl .szeretjük,amit csinálunk? milyen a csapat,ha abban dolgozunk? milyen a környezet? ….

  Dia4

Aztán eszembe jutott,hogy mostanában nagy “divatja” van a co-working irodáknak. Mi is az? Egy hely ahol, több cég közösen, egy térben dolgozik és segítik, kiegészítik egymás munkáját. Hogy ez miért jó? Egyrészt remek kapcsolatépítési lehetőség, másrészt betekintést nyerhetünk más szakmákba, jobb esetben még tanulhatunk is ezt-azt,motiválhatjuk,inspirálhatjuk egymást.

Dia3

Na de, hogy jön képbe a slow?  Véleményem szerint ezek az irodák azért nagyon innovatívak, mert nemcsak jól érezheti magát az ember munka közben, hanem fejlődhet is. Ráadásul az iroda hangulata,design-ja is úgy van kialakítva, hogy mindenki szívesen tartózkodik ott,akár munkaidőn kívül is.Tehát teljesen megfelelnek a  “slow” követelményeinek!

Dia2

A jövő héten útjára induló cikksorozatomban  olyan co-working irodákat mutatok be melyeknek a tereik egyediek, a hangulat , a design,és a berendezés kialakítása  5 csillagos munkakörnyezetet biztosít mindenki számára.Végül, de nem utolsó sorban pedig  az ott dolgozó közösség gondolkodása a jövőbe mutat.Az első ilyen iroda Magyarországon a Loffice volt,így  ők lesznek elsőként bemutatva.Folyt. köv. 

Kellemes és vidám hétvégét kívánunk! 

Reklámok
This entry was published on május 10, 2014 at 8:25 de.. It’s filed under Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

One thought on “Ahol a co-working és a slow life találkozik

  1. Nagyon jó ötlet ezzel a témával foglalkozni!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: