designbubik

Gyerekszoba II. rész – Játékok és “okos” bútorok

 Az előző héten az ideális gyerekszobáról vagyis annak bútorairól,színeiről és tájolásáról írtam Nektek néhány dolgot amit szerintem nem árt szem előtt tartanunk,amikor a gyerekszobát rendezzük be,alakítjuk át.Most vizsgáljuk meg picit közelebbről az ideális játékokat,azok tárolását, a design és moduláris bútorokat.

Attachment-1 (1)

 A játékok és dísztárgyak megvásárlása előtt gondoljuk át, hogy milyen szimbolikus értelemmel bír az adott tárgy. A szobája a gyereknek biztonságérzetet kell, hogy adjon, ehhez hozzájárulnak a szép tárgyak, aminek története, “lelke” van. Minél szebb egy tárgy, annál inkább vigyázunk rá, ez a gyerekeknél is így van. Az olcsó műanyag vackok nem csak az esztétikai érzékükre vannak karos hatással, hanem arra tanítják őket, hogy nem kell odafigyelni, vigyázni a tárgyainkra (és egyebekre), hiszen minden eldobható és újra megvehető.

logikai_jatek_-_minosz-380x380

Ugyanígy szortírozandó minden tárgy, amiről sem mi magunk, sem a gyerekünk nem tudja/nem érti hogyan működik. Egy mechanikus játékot szét lehet/kell szedni, hogy megnézzük, megtapasztaljuk, mitől és hogyan működik, mi van benne. Ezt egy elektronikus kütyüvel nehezen tehetjük meg. Jó kritérium lehet, hogy a játékok ne elemmel működjenek. És ne legyenek műanyagból, kivéve a legókat, állatfigurákat, duplokat.

Palfi-37-krokodil_kezmuves-fa_Jatekudvar

Elvarázsolt gyerekszoba

Bár a következő képeken nem játékokat láthatunk, de ilyen bútorokkal is vihetünk egy kis színt, varázslatot a gyerekszobába.Csak módjával persze!A kevesebb néha több elvét alkalmazzuk ezeknél a bútoroknál is bármennyire is csábítóak!

gyerekbutorwaltd1

 

Cartoon-Inspired-Furniture-for-Children-by-Judson-Beaumont-1

 

 

Okos” design bútorok

A különböző cégek kínálatában ma már számtalan hasonló, variálható bútorokat találhatunk, ami véleményem szerint igen hasznos több szempontból is. Egyrészt, mert ahogy telik az idő úgy alakíthatjuk őket át igényeink szerint ( méret, szín, funkció…) Másrészt ezzel kreativitásra, egyediségre ösztönöznek minket s gyermekeinket.

Kiválasztottam kettőt ami nekem a legjobban tetszik, mind designban, mind pedig funkcióit tekintve.Az első 2 képen egy variálható emeletes ágyat láthattok nagyobb gyerekek szobájába a harmadik képen pedig egy minden szempontból kiváló és minden igényt kielégítő babaszoba tartozékot láthatunk.

8d8f0a9195c51ab437579c3e2e1d27d5.4de596123364341f30ecd56c4213d3bc

emeletesagy-iokids4

zcc303010_1

Az alkotó sarok

Alakítsunk ki egy alkotó sarkot! Ide tegyünk egy alacsony kis asztalt több kisszékkel. Ideális, ha állítható magasságú asztalt és széket vásárolunk. Vaaagy! A modernebb, praktikusabb verzióját is választhatjuk. Íme!

lovely-kids-childrens-furniture-da-bloom-clue-design-interior-room

Jó szolgálatot tehet egy kis zsámoly vagy babzsák is. A gyerekek szeretnek felmászni rá, és közben észrevétlenül fejlődik az egyensúlyérzékük, mozgáskoordinációjuk, ügyességük.És ha ez még ráadásul moduláris is, az külön öröm és játék a kicsiknek.

images (6)

Hova tegyük a játékokat?

moveis-infantis-kam-kam

  Praktikus darabja lehet még a szobának egy játékelnyelő jókora láda vagy doboz, amely lehet akár kerekes is,mint a bal oldali képen látható vonat is, így könnyebben hordozható.De ugyanerre a célra ötletes megoldás például egy olyan ülőke, amelyben tárolhatunk is.

Vidám és játékos hétvégét kívánunk! 

Andi&Rita

This entry was published on február 14, 2014 at 3:57 du. and is filed under Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Hozzászólás